Výprava na Kamčatku- 2. část

 

Jsme zpět, zpět v civilizaci. Dlabeme se lososem a na další den se přesouváme na jih. Zpětně jsme zjistili, že jsme se ztratili v řádu několika km. Museli bychom přidat dva dny, abychom se napojili a ty nemáme. Nebylo by jídlo i kdybychom najeli na úsporný režim jídla.

Místní prodavač nám nabídl svou boudu na jedné nožce k noclehu, což s radostí využíváme. Bouda je na nožce prý kvůli medvědům. Do termálů to je asi 100m, tak vyrážíme se rochnit. Ráno se přesouváme ke Gorelij. Nasáváme Kamčatku všemi smysly. Ke komárům se přidali mochničky.

Druhý den a my jsme stále pod Mutnovkou. Celou noc i celý den vytrvale prší. V krátkých přestávkách, kdy neprší, se snažíme sušit věci a rochnit se v termálech. Už chceme trochu hezkého počasí, ať se ráno můžeme vydat nahoru na Mutnovský vulkán ...

 

Zítra se přesouváme do Termalneho, tam odblešit, odbahnit, vysušit, hodit se do gala, ať můžeme mezi lidi. A do odletu se budeme cpát lososem, pirožky a zapíjet to šampáněm a pivem. Těšíme se na Bohunku, Jouzu, Koloušky, Marka..., až se s nimi za pár dni budeme toulat divočinou sibiřske tajgy a na Bajkale, kam se chystáme.

Navzdory velmi špatnému počasí, mlha, déšť, silný vítr jsme stanuli na naši poslední kamčatské sopce Gorelij. Je hodně dobrodružné chodit po rozlehlých pláních plných hor a nekonečných lávových polích v mlze. Absence chodníků, značení, prostě všeho a mít jen cílovou souřadnici GPS.

 

Po 5 dnech v dešti jsme se znovu setkali s našim pohádkovým dědečkem ( i když je mu teprve 36 let). Přijel nás mokré vyzvednout do divočiny a odvezl nás zpět do civilizace na hostinu. Krabi, grilovaný čerstvě chycený losos, zelenina ze zahrádky, jikry, pivo, teplý bazén. Krásné zakončení na Kamčatce a teď nás čeká cesta na Sibiř.

V následujícím čísle časopisu Svět outdooru se můžete těšit na článek:)

 

 

Markéta Hanáková

30.09.2017 00:00:00
flag
flag
flag
Monturacz.cz all rights reserved 2015, Ecommerce solutions BINARGON.cz